De Helena's - Dans & Showorkest

Original Apfelstrudel Oberkrainer

Bij toeval kwamen we in contact met Ad Kil die enthousiast vertelde over de Original Apfelstrudel Oberkrainer waarin hij speelt als gitarist. Onderstaande tekst hebben wij gehaald van hun website www.http://apfelstrudeloberkrainer.nl Op die site kunt hen ook live beluisteren.

Die Original Apfelstrudel Oberkrainer is een muziekgroep uit het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen die zijn gelijke in de regio niet kent. Deze groep wordt opnieuw leven in geblazen in het jubileumjaar van muziekvereniging Prins Willem Alexander en Die Kannenmarkter Musikanten uit Appeltern.
Ruim 15 jaar geleden was hier al een Oberkrainer groep, namelijk Muttis Orginaler Apfelstrudel Oberkrainer. Deze bestond voornamelijk uit jeugdleden van Die Kannenmarkter Musikanten. Nu ruim 15 jaar later hebben twee muzikanten van deze voormalige groep deze bijzondere formatie weer nieuw leven in geblazen.
De muzikanten komen bijna allemaal uit de regio en vormen nu “Die Original Apfelstrudel Oberkrainer”.

De samenstelling is een typische Oberkrainer-samenstelling, zoals bekend van onder andere Slavko Avsenik. Het quintet bestaat uit Trompet, Klarinet, Gitaar, Steirische Harmonika en Bas-Tuba. Zij richten zij zich voornamelijk op de traditionele Oberkrainer muziek, zoals van Die Grazer Spatzen en de Alpenoberkrainer.

Een kleine greep uit het repertoire;
Musikfest, Trompetenecho, Tiroler Polka, Auf der Autobahn, Auf der Riederalm, Widmoser Polka, Bariton galopp, Gute Alte Zeit, Frau Meier, Wir haben Grossen durst, Stainzer Polka, Auf Geht’s, Die Madel aus Krain, Kleine Verena, Guten Morgen, Schöne Urlaubszeit, Grazer Jubiläumspolka, Bock bier polka, Trachtenfest, Sirenenpolka, Zeltfest,. . . . etc.

Have your say