De Helena's - Dans & Showorkest

Het Glazen Huis 2018

Ook dit jaar treden de Helena´s,  voor de zevende keer op rij, weer belangeloos op tijdens het Glazen huis in Ootmarsum. Zoals u wellicht al weet hebben de Helena´s nu Zangeres Jorien Altena in hun midden waar ze best trots op zijn. Het optreden is op 9 september van 13.00 tot ca. 16.00 uur in de tent op het Gerard Hulsink plein in Ootmarsum. Tijdens het glazen huis wordt er altijd geld binnen gehaald voor goede doelen in en rond Ootmarsum.

De vier goede doelen zijn dit jaar:
De Vrienden van Huize Franciscus hebben gevraagd om een bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe duofiets. De oude is inmiddels 11 jaar oud en de accucapaciteit is te beperkt en de fiets trapt relatief zwaar en is in feite aan vervanging toe. Dankzij een donatie is er wel een ‘tweede’ goede  duofiets, maar een nieuwe is eigenlijk een must, omdat er dan meer senioren gebruik kunnen maken van deze duofietsen.
Het tweede doel is de Scouting Ootmarsum. Zij willen graag een kampvuurkuil voor de jeugd om daar in de weekenden en tijdens de groepsavonden gebruik van te kunnen maken. Deze kuil wordt door vrijwilligers aangelegd. De kampvuurkuil ontbreekt nog bij het scoutinggebouw de Mastworp, maar is in feite een onmisbaar onderdeel bij het spel van de jeugdleden van de scouting Ootmarsum. De scouting vraagt een bijdrage in de kosten voor materialen.
Doel nummer drie is het afronden en inrichten van de nieuwe carnavalsloods van de Hènige Slepvèènt.  De vereniging wil graag een roldeur en praktische, gebruiksvriendelijke gereedschappen aanschaffen voor het maken van een praalwagen en de kleding voor de optochten. De loods moet ook gaan dienen als een sociaal gebeuren waar de jongeren van Oud Ootmarsum, Ootmarsum  en omstreken elkaar kunnen treffen. Het gebouw met daarin de carnavalsactiviteiten moet een stimulans zijn om de jeugd te binden.
Het vierde goede doel betreft de  waterpolovereniging VKC ’03. Dit is een fusievereniging, die in 2003 is ontstaan door de samenvoeging van Z&PC de Kuiperberg uit Ootmarsum en TZ&PC de Vlaskikkers uit Tubbergen. De leden trainen ’s zomers in Ootmarsum en de overige periodes in het overdekte zwembad in Tubbergen waar ook de thuiswedstrijden worden gespeeld. De kleine club is echter getroffen door een tegenslag, want de wedstrijdklok en het scorebord hebben het begeven. Het betekent dat de club noodgedwongen moet investeren in een nieuwe installatie, die essentieel is om waterpolowedstrijden te mogen spelen. VKC ’03 is echter een kleine vereniging met circa 100 leden en dus is een bijdrage in de kosten meer dan welkom.

De verdeling
Het Glazen Huis Ootmarsum heeft de volgende verdeling gemaakt. Het goede doel  ‘de duofiets’ ontvangt 55% van het totaal bedrag. De ‘kampvuurkuil’, de ‘loods’ en de ‘wedstrijdklok en scorebord’ elk 15%.

Have your say