De Helena's - Dans & Showorkest

LATEST NEWS

The Victorino’s

We denken dat alleen de 65 plussers The Victorino’s hebben gekend.

Ze zijn begonnen met het spelen van dans avonden bij Café de Hegboer in Nutter. Deze gelegenheid heet nu de Witte Hoeve. Ook hebben ze 13 jaar de dansavonden verzorgd bij Café Restaurant Warmelink  (de Bakker) in Geesteren en 3,5 jaar bij Tibbe in Harbrinkhoek. De band is gestopt in 1975 omdat de accordeonist / Zanger ernstig ziek werd en niet meer kon spelen.  Hij is in 1979 op 43 jarige leeftijd overleden.

Begonnen Gestopt Geb. overleden
Victorino’s, The Manderveen Gerard Franke Drum 27-7-1954 1975 1935 28-7-2018
Victorino’s, The Manderveen Broer Vis Sax 27-7-1954 1966 1917 1966
Victorino’s, The Manderveen Antoon Franke Toetsen / Zang 27-7-1954 1975 1936 24-5-1979
Victorino’s, The Manderveen Jan Franke Bas / Zang 27-7-1954 1975 1934
Victorino’s, The Manderveen Dikie van Nek Trompet 27-7-1954 1975 1939

Bidden

In een katholiek schooltje waar mijnheer pastoor nog les geeft gaat het over godsdienst. Vraagt mijnheer pastoor: “En kindjes wordt er bij jullie een gebedje opgezegd voor jullie gaan eten?”

Fransje? – Ja, mijnheer pastoor.

Louise? – Ja, mijnheer pastoor.

Jantje? – Nee nee, mijnheer pastoor, ons moeder kan nog goed koken!!!!!

De Helena’s

Gisteren hebben onze eerste single opgenomen in ons, bijna, 55 jarig bestaan. De opname vond plaatst in de studio van Hans Aalbers en Arjan Venemann in Nederhorst den Berg  In deze studio zijn nummers van o.a. André Hazes Sr., Gerard Joling, Frans Duits en Mart Hoogkamer. Het was een gezellige opname dag o.l.v. Arjan. We hopen over 2 weken het gemonteerde eindproduct te krijgen. Hieronder een korte impressie van de opname.

 

 

 

2+2+2=7

Leraar: “als ik je 2 katten geef, nog eens 2 katten en nog eens 2 katten, hoeveel heb je er dan”? Johnny: “zeven, mijnheer”. Leraar: “”nee, luister goed… als ik je 2 katten geef, nog eens 2 katten en nog eens 2 katten, hoeveel heb je er dan”? Johnny: “zeven, mijnheer. Leraar: “wacht, ik neem iets anders, als ik je 2 appels geef, nog eens 2 appels en nog eens 2 appels, hoeveel heb je er dan”? Johnny: “zes”. Leraar: “Goed, nu, als ik je 2 katten geef, nog eens 2 katten en nog eens 2 katten, hoeveel heb je er dan”? Johnny: “zeven Mijnheer”! een kwade leraar: “waar haal je verdorie die zeven vandaan”???

Een kwade Johnny antwoord: “omdat ik al een kat heb”!!!

De Agena’s

De Agena’s uit Valkenswaard deze week op Onze site. Met de plaat “Kleine Signorina” Stonden ze in 1969 flink in de belangstelling. Regelmatig waren ze in die tijd op de TV te zien zoals in de Eddy Becker Show.

De mannen die in deze band gespeeld hebben waren:

Agena’s, De Valkenswaard Henk van Dooren
Agena’s, De Valkenswaard Frans van Winkel
Agena’s, De Valkenswaard H. Maas
Agena’s, De Valkenswaard J. Aarts

Hoe kan ik Nederlander worden 

Achmed ging naar school en vroeg aan de meester: ‘Hoe kan ik Nederlander worden?’ en de meester antwoordt: ‘Als je een 9 hebt voor Nederlands en een 9 hebt voor wiskunde, dan ben jij voor mij een Nederlander.’ Achmed gaat naar huis en begint te leren en te leren. Op ‘t einde van ‘t jaar heeft Achmed een 9  voor Nederlands en een 9 voor wiskunde. Hij gaat naar huis en zegt dolblij tegen zijn moeder, ‘mama, mama, ik 9 voor Nederlands en 9 voor wiskunde, ikke nu Nederlander zijn.’ De moeder wordt vreselijk  kwaad: ‘Jij nooit Nederlander, Jij Turk’ en die slaat keihard op kleine Achmed. Eventjes later komt zijn vader thuis en Achmed dolblij naar zijn vader ‘papa, papa, ikke 9 voor Nederlands en 9 voor wiskunde, ikke nu Nederlander’ die vader wordt heel kwaad en roept: ‘jij nooit Nederlander, jij Turk’ en die slaat  kleine Achmed in elkaar. De volgende dag gaat Achmed weer naar school en de meester vraagt: ‘Maar Achmed, hoe komt jij aan die twee blauwe ogen? Wat is er gebeurt?’ En Achmed zegt:

‘Ikke 10 minuten Nederlander en direct heb ik ruzie met twee Turken!!’

De Helena’s

Op 09-11-1972 hebben wij als Helena’s een bruiloft van muziek voorzien bij  Café Restaurant Tibbe in Harbrinkhoek. 25 Jaar geleden hebben we weer op het feest van het zelfde bruidspaar gespeeld en afgelopen week hebben we ook weer de muziek verzorgd op de 50 jarige bruiloft van Gerrie en Gerard. Hoe bijzonder is dat als band. Volgens het bruidspaar en de bezoekers was het een heel gezellige feest bij Café Restaurant Rouwers in Agelo. Uiteraard sluiten wij als Helena’s ons daar graag bij aan.

Wij wensen het Bruidspaar nog vele jaren toe in de best mogelijke gezondheid en wie weet ……

The Symptomes

as

The Symptomes deze week op de voorgrond. Met de single Paulien hebben ze het meeste succes gehad en menig orkest had dat nummer op hun repertoire.

Mijn Zwager

Als gevolg van een hartstilstand ondergaat een man een open hartoperatie. Na de ingreep ontwaakt de man uit zijn verdoving en ziet zich verzorgd door nonnetjes in een katholiek ziekenhuis. Terug bij zijn zinnen vraagt een verpleegster Non hoe hij zijn rekening gaat betalen. Ze vraagt hem of hij een ziekteverzekering heeft. Hij antwoordt met nog kleine zwakke stem : “geen ziekteverzekering”. “Hebt gij geld op de bank”? Hij antwoordt : “Geen geld op de bank”. Zij vervolgt: “Hebt je familie die je kan helpen”? Hij: “ik heb maar één zus, oude jonge dochter, Non in een klooster”. De zuster wordt kwaad en zegt: “Nonnen zijn geen oude jonge dochters en zijn gehuwd met God”!!

En de man antwoordt: “Stuur de rekening dan naar mijn zwager ! “

De Helena’s

Volgende week vrijdag 04-11-2022 begint weer de jaarlijkse Koale Karmis in Oatmuske. Deze kermis, die wijd en zijt bekend is, zal weer ongelofelijk veel bezoekers trekken uit de wijde omgeving. Bijgaand een foto van de Helena’s uit 1971 gemaakt op de kermis. Na het maken van de foto’s moest er worden opgetreden bij café restaurant De Rozenstruik. Wij als Helena’s hebben daar vele jaren met veel plezier gespeeld totdat Hennie kwam te overlijden en Jos Weustink de zaak heeft verkocht.

Op de foto vlnr: Frans Heerink, Roland Urban, Truus Braakhuis, Frans Schulten en gehurkt Benny Lenferink.