De Helena's - Dans & Showorkest

Gebroeders Brouwer

De Gebroeders Brouwer was een Nederlands trompet duo afkomstig uit Hierden.

Het door Pierre Kartner ontdekte duo, bestaand uit de broers Rende en Henk Brouwer, was vooral in de jaren zeventig en tachtig tot 1998 van de twintigste eeuw succesvol. Zij maakten toen samen met onder meer Ben Cramer en Jacques Herb deel uit van de De Vader Abraham Show (met diverse optredens in het Rotterdamse Ahoy) en traden regelmatig op in Op volle toeren, een televisieprogramma van de TROS vol met Nederlandstalige muziek.

Ook namen ze diverse albums op, onder anderen met Klaas Jan Mulder en met verschillende koren, waaronder het tv-koor The Clarion Singers dat door Rende Brouwer werd opgericht. In 1979 brachten de gebroeders Brouwer samen met de Duitse acteur Horst Tappert de single Kerstmis alleen uit, waarop Tappert in het Nederlands zingt.

Het duo was tot 1998 actief. Henk Brouwer (53) overleed op 15 oktober 1999. 

Informatiebron: Wikipedia

Have your say