De Helena's - Dans & Showorkest

“het Hok”

Deze week in de rubriek onze repetitie ruimte van het eerste uur “het Hok”.                             Dit “Hok” was een oud kippenhok dat omgebouwd was tot oefenruimte en staat in Mander bij het ouderhuis van onze organist Benny Lenferink. In de eerste 2 jaar van het bestaan van “de Helena’s”, waren we alle dagen met uitzondering van de Zondag daar te vinden om te oefenen. Hoe meer optredens hoe minder we repeteerden tot we uit kwamen op 1 x per week. De huidige bewoners Ria en Harrie lieten ons onlangs weten dat ze andere plannen met “het Hok” hadden en nodigden ons daarom uit om nog eenmaal een kijkje te nemen.

Nadat “de Helena’s” waren gestopt met de repetities in “het Hok” hadden de kinderen van Ria en Harrie zich hierover ontfermt en hebben er een verblijf van gemaakt voor de jeugd. Helaas hebben we bijna geen foto’s van “het Hok” uit vroeger tijd maar 2 hebben we er toch nog. Op de eerste foto staan Frans Schulten (Links) en Benny Lenferink (Rechts) met daarachter de oude VW bus die we toen hadden en daarachter is nog net “het Hok” te zien.

Op de 2de foto ziet u Roland Urban in “het Hok” die bezig is om het gips dat hij om de pols had bij te zagen omdat hij niet alle kleppen van de saxofoon kon bedienen. Na deze chirurgische ingreep kon hij blijven spelen.

Hieronder ziet u foto’s die we tijdens ons laatste bezoek hebben gemaakt. Met de leden van de band en de eigenaren.

 

 

Have your say